Please upgrade your browser to view

KROM

We've noticed you're using an outdated or unsupported browser. Please upgrade your browser or choose from one of the modern browsers listed above (Chrome, Firefox, Safari, IE9, IE10, IE11) in order to view our website. Thank you for your time and interest in our services.

Command time limit exceeded: “/usr/bin/spamc”

Postat la October 21, 2014 de catre kRom__

Mesajul de mai sus apartine postfixului care anunta atingerea timeoutului stabilit pentru executia unei comenzi in procesul de routare interna a mesajelor. In cazul de fata, e vorba de spamc, clientul spamassassinului care nu reuseste sa furnizeze un raspuns in timp util.

Sistemul in cauza e un CentOS 6.5 care ruleaza o versiune standard de postfix (instalata cu yum), spamassassin, clamav, backend mysql pentru domenii si mailboxuri virtuale.

Timeoutul standard pentru comenzi de routare a mesajelor in interiorul postfix este de 1000s (secunde). Acest interval se poate mari prin intermediul parametrului command_time_limit in /etc/postfix/main.cf. Acest lucru insa nu e recomandat Рtimpul alocat de 1000s (aproximativ 17 minute!) este arhisuficient pentru analiza oricarui mesaj trimis in parametri normali.

In cazul de fata, problema vine de la un mesaj particular caruia i-au fost atasate mai multe fisiere .jpg si .png si care era scanat intr-un interval de timp prea lung. In mod normal, aceste scenarii se evita folosind un message_size_limit de aproximativ 10-20 de MB maxim (tot in /etc/postfix/main.cf).

Solutia de crestere a limitei de marime a mesajelor transmise este un castig pentru utilizator, dar se poate dovedi daunatoare pe termen lung pentru server, mai ales in situatia in care sistemele gestioneaza volume mari de e-mail.